home

brandpunt

Tentoonstelling in
Galerie Terra

zondag 13.00 - 17.00
maandag 13.00-18.00
dinsdag t/m vrijdag
11.00 - 18.00

Nieuwstraat 7
2611 HK Delft
015- 214 70 72

info@terra-delft.nl
www.terra-delft.nl

Naar het volgende programma-
onderdeel

Terug naar het festivalprogramma

Festivalprogramma

Out of Delft / Out of China

In december 2010 maakte de bekende keramiste Felicity Aylieff (GB) tijdens een artist in residence  periode gebruik van de materialen en de faciliteiten van de Koninklijke Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles / Royal Delft om bestaande vormen te assembleren en te decoreren.

Dit initiatief is ontwikkeld door de SKPD om direct en tastbaar uiting te geven aan de noodzaak tot innoveren in de traditionele keramiekindustrie. Delft heeft een zeer goede internationale reputatie als keramiekstad, en niet in de laatste plaats door toedoen van de Koninklijke Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles / Royal Delft.
Filmmaker Sara Verweij volgde de kunstenaar tijdens het werkproces. Het gefilmde portret geeft de bezoeker een goed beeld van de drijfveren van deze kunstenaar, die de waarden van traditie en vernieuwing in haar kunst en leven verkent.

In de solo-expositie in Galerie Terra toont Felicity Aylieff ook monumentale stukken en kleinere stukken in porselein, die zij produceerde en decoreerde in China, in de oude Chinese porseleinstad Jingdezhen, zusterstad van Delft.

Werk van Felicity Aylieff is opgenomen in de hedendaagse keramiek collectie van het V&A Museum in Londen. Zij is hoofddocent aan de Royal College of Art in Londen.

 

Permanente collectie in Galerie Terra

Naast de tentoonstelling is er in de galerie een permanente collectie te zien van werk van zo’n vijftig internationale kunstenaars.

 

bord

felicity