home

brandpunt

Tentoonstelling in de Oude Kerk

maandag t/m zaterdag 9.00 - 18.00

NB Hemelvaartsdag,
donderdag 2 juni van

13.00 - 18.00 uur

vrijdag 28 mei van
13.00 - 16.00 uur

H. Geestkerkhof 25
2611 HP Delft
015 - 212 30 15

toegang € 3,50
of met combiticket

info@oudekerk-delft.nl
www.oudekerk-delft.nl

 

Naar het volgende programma-
onderdeel

Terug naar het festivalprogramma

Festivalprogramma

De Figuratieven

In de Oude Kerk van Delft, de oudste parochiekerk van de stad, wordt een grote expositie georganiseerd van figuratieve keramische kunst van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars. De hoge ruimte van deze kerk met haar serene sfeer en de indrukwekkende historische monumenten leent zich uitstekend als entourage voor de grotere hedendaagse objecten. Het thema dat de kunstenaars verbindt, is de strijd van de mens om zich staande te houden in onze westerse, geïndividualiseerde samenleving. Met alle informatiestromen, die een overvloed aan mogelijkheden bieden, moet je als individu je positie bepalen. Waar sta je als mens? Welke keuzes moet je maken? Uit de werken spreekt angst, onzekerheid, agressie en eenzaamheid. Door de confrontatie aan te gaan met wat de beelden oproepen, ontstaat een besef van de gezamenlijke problematiek.
De kunstenaars zijn geselecteerd op zeggingskracht, kwaliteit en diversiteit, niet zozeer op esthetiek. Er is gekozen voor een groep van zeventien kunstenaars om zo de variatie te tonen en waarmee de impact op het publiek groot zal zijn. Deze verrassende en wellicht confronterende groepstentoonstelling maakt de scheidslijn tussen kunst in keramiek en de algemene beeldende kunst onbelangrijk.


Deelnemende kunstenaars

Carolein Smit (NL), Gert Germeraad (NL/S), Guido Geelen (NL), Mariëtte van der Ven (NL), Nick Renshaw (NL/GB), Kim Simonsson (Finland), Tommi Toija (Finland), Marnix Hoys (B), Marc Janssens (B), Jindra Vokovà (CZ), Michael Flynn (GB) Peter Keizer (NL) Adriaan Rees (NL), Jackson Li (China), Pamela Leung (GB), Alessandro Gallo (I), Susan O’Byrne (GB), Jørgen Haugen Sørensen (DK).

 

Keizer

germeraad

Toija

McWilliam