home

brandpunt

Tentoonstelling in
Museum Paul Tetar van Elven

dinsdag t/m zondag
13.00 - 17.00
maandag 25 april
13.00 - 17.00

Koornmarkt 67
2611 EC Delft
015 212 42 06

toegang € 4,-
of met combiticket

tetar@hetnet.nl
museumpaultetarvanelven.nl

Naar het volgende programma-
onderdeel

Terug naar het festivalprogramma

Festivalprogramma

Kristalglazuren

Hein Severijns’ specialiteit is het gebruik van kristalglazuren op handgedraaide porseleinen potten, vaas- en flesvormen. Deze maestro, die nu al meer dan vijftig jaar in het vak zit, heeft samen met de curatoren een selectie gemaakt van vijf Europese keramisten die ook van deze speciale techniek gebruik maken. De tentoonstelling bestaat uit werk van Hein Severijns (NL), Yves Lambeau (F), Denis Caraty (F), Edmund Deinböck (CH) en Peter Fröhlich (A).

Museum Paul Tetar van Elven, aan de Koornmarkt in Delft is een woonhuis uit de 16de eeuw dat van 1864 tot 1894 werd bewoond door kunstschilder en kunstverzamelaar Paul Tetar van Elven. Sinds 1927 dient dit voormalig woonhuis als museum van zijn collectie en bevat in de stijlkamers o.a. een collectie antiek porselein. De vijf kunstenaars reageerden ieder met één werk op een porseleinen object uit de collectie van het museum.

Het gebruik van kristalglazuren is een techniek die een grote ambachtelijke vaardigheid vereist. Het glazuur kan alleen toegepast worden op porselein en is beperkt tot bepaalde klassieke vormen. In dit kader is de link met de Japans/Chinese collectie van het museum gelegd en komt het onderliggende thema van het festival, traditie en vernieuwing, tot uiting.

 

 

 

Caraty